Zilt & Wild
Culinaire excursies op het slik langs de Oosterschelde

Ga je mee 't slik op?

Loop en proef je mee? Dat kan met onze culinaire excursies in het voorjaar van 2025 op zaterdag 15 maart (VOL), zondag 16 maart (VOL), zaterdag 29 maart 10:00 (VOL), zaterdag 12 april 11:00 (nog 2 plekken beschikbaar) en woensdag 16 april 12:30 (VOL). Onze excursie is ingericht voor maximaal 6 personen. Je kunt je aanmelden via het contactformulier. Ook kun je via het contactformulier een privé-excursie aanvragen voor minimaal 4 en maximaal 6 personen. Alleen in de maanden maart, april en september zijn excursies mogelijk.

Voor de route naar het startpunt (je kunt daar gratis parkeren) zie onder het kaartje en klik op routebeschrijving, of volg deze link: https://goo.gl/maps/kSeryXms3NBTnBhK9 

De excursie duurt ongeveer 3 uur, inclusief koffiedrinken, oogsten, bereiding en proeverij. We verzamelen bij Toos, gaan de dijk op en starten met koffie, thee & lekkers. Daarna gaan we de glooiing af zo het slik op. Tijdens het scharrelen en verzamelen vertellen we over de getijdenwerking en het ontstaan van de Oosterschelde  en de Krabbenkreek. We laten zien wat zo al op het slik groeit en leeft. En we gaan aan de slag met oogsten en rapen van zeewier en oesters. Als we geluk hebben zien we misschien nog wel een zeehond. En hou je van vogelen, neem dan gerust je verrekijker mee, want er foerageren verschillende soorten. We sluiten af met een proeverij waarbij je ook wat lekkernijen zelf mag klaarmaken (als je wilt je eigen geraapte oesters). En je kunt ook proeven van lokale bubbels in combinatie met de zilte lekkernijen. De kosten zijn 30 euro. Een oestermes kun je bij ons lenen.